Vodafone, al doilea operator de pe piata locala de telefonie mobila, anunta extinderea retelei HSPA+, care ofera viteze de Internet mobil de pana la 21,6 Mbps pentru download si de pana la 5,7 Mbps pentru upload, intr-un numar de 15 noi localitati, in plus fata de Bucuresti.

"In urma cu 5 ani, lansam, in premiera pe piata locala, serviciile 3G. In anii care au urmat, am continuat investitiile pentru retea, iar astazi anuntam ca serviciile de Internet mobil la viteze de pana la 21,6 Mbps sunt disponibile unui numar si mai mare de clienti Vodafone, prin extinderea retelei HSPA+ la nivel national. Clientii nostri pot utiliza acum aceste servicii in 16 mari orase si zone turistice din tara", a spus Liliana Solomon (foto), CEO Vodafone Romania.

In continuare, extinderea acoperirii pentru serviciile de broadband mobil ramane pentru Vodafone o prioritate, dupa cum spune Solomon.

Vodafone Romania ofera cea mai extinsa acoperire pentru serviciile de broadband mobil la viteze de pana 21,6 Mbps, prin tehnologia HSPA+, care cuprinde acum zonele cu cerere mare de trafic din 16 orase si statiuni din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Ploiesti, Sibiu, Arad, Baia-Mare, Pitesti, Oradea, Targu-Mures, Satu Mare, Mamaia si Bran.

Clientii Vodafone, persoane fizice sau din segmentul de business, pot beneficia de pachetul Internet Nelimitat Profesional, cu trafic initial lunar de 16 GB, la tariful de 26,99 euro/luna (cu TVA). Traficul de date care depaseste 16 GB nu va fi taxat suplimentar, insa viteza corespunzatoare acestuia va fi de pana la 128 kbps download si 64kbps upload.

Vodafone a fost primul operator care a lansat comercial serviciile HSPA+ in Romania, in septembrie 2009, disponibile initial in cele mai importante centre de business, zone rezidentiale, precum si mai multe spatii exterioare din Bucuresti.

Al doilea operator de telefonie pe piata locala a raportat venituri in scadere cu 23,8% in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si