In mai 2009, compania detine 82% din piata de profil insa, pana la finalul anului trecut, Nvidia a ajuns sa aiba mai putin cu 10% din piata locala a tehnologiilor de procesare vizuala.

“Pentru noi nu a insemnat foarte mult aceasta scadere. Desi este un paradox, ne-am dat seama ca intr-o piata matura nu este in regula sa detii monopolul. Bineinteles, nu spun nici ca vrem sa ajungem sa detinem 50% din piata in care operam", a declarat Cristi Stroe.

Ca si volume de vanzari, anul trecut, tendintele s-au schimbat in sectorul tehnologiilor de procesare vizuala. Daca in 2008 se vindeau in special produsele dedicate entuziastilor, in 2009 s-au cautat produsele din gama new entry, cu pret accesibil, conform reprezentantului companiei in Romania.

In continuare, el crede ca se vor vinde unitati de procesare adresate entuziastilor, "celor care isi permit sa dea si 500 euro pe o placa video".

"Pana la sfarsitul anului, Nvidia o sa lanseze noi modele care sa completeze gama de produse bazate pe tehnologia Fermi, care sa sustina vanzarile companiei", a adaugat Stroe.

De asemenea, Nvidia are in plan, in 2010, sa recupereze din cota de piata prin lansarile de noi tehnologii.

"In 2010, tinta este sa detinem pana la 80% din piata tehnologiilor de procesare vizuala."

La nivel global, numarul unitatilor GPU (unitati de procesare grafica) vandute anul trecut s-a ridicat la 160.000, de la 350.000 in 2008.

Nvidia a lansat, in Romania, unitatea de procesare vizuala cu un singur nucleu din portofoliu - NVIDIA GeForce GTX 480, care face parte din noua serie de unitati Fermi, alaturi de GeForce GTX 470.

"Suntem increzatori in succesul seriei noi de unitati de procesare vizuala Nvidia Fermi pe piata din Romania datorita particularitatii comunitatii locale de gaming", a declarat Thomas Mertens, director de vanzari in Europa Centrala in cadrul Nvidia.