In urma unei perioade de doi ani de achizitii strategice si a miliarde de dolari cheltuiti cu investitii in produse, cota de piata a incasarilor pentru solutiile de stocare IBM, cel mai important furnizor de servicii IT la nivel mondial, a atins 11% in primul trimestru al anului 2010.
De asemenea, IBM si-a pastrat in continuare prima pozitie in ceea ce priveste solutiile software de arhivare cu o cota de 23,3% in 2009, potrivit IDC. Noile solutii de stocare, concepute pentru a reduce costurile si complexitatea procesului de stocare a unor volume ample de date, facand posibila analiza cu usurinta a informatiilor, au contribuit la obtinerea acestor rezultate.

Noua tehnologie ierarhizeaza automat datele in ordinea importantei pentru realizarea unor activitati precum analiza in timp real si ofera o capacitate marita de stocare pentru datele nestructurate.

Companiile investesc in solutii de stocare pentru a gestiona date nestructurate, cum ar fi imaginile si clipurile video din mediul web, al caror numar este estimat sa creasca, cu o rata anuala de 47,3% din 2009 pana in 2013.

In plus, noile tehnologii imbunatatesc in mod semnificativ eficienta de stocare. Reducerea costurilor si a complexitatii in cadrul procesului de stocare a unui volum mare de date este o prioritate pentru clienti. Eliminarea datelor “duplicat” este o prioritate de top in domeniul stocarii informatiei in 2010, clientii cautand modalitati pentru a opri cresterea volumului de date redundante .

Una din provocarile actuale ale pietei locale de IT&C din perspectiva IBM este strans legata de nivelul pe care se situeaza Romania intre tarile din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dell, la un pas de tranzactia gigant cu EMC: portile raman deschise