In discursul pe care l-a tinut in cadrul conferintei Web 2.0 Expo din San Francisco, Lynch nu a facut nicio precizare legata de faptul ca Adobe vrea sa dea in judecata Apple pentru schimbarile facute in pachetul de dezvoltare a soft-urilor pentru iPhone.

Compania software a fost indignata de schimbarile recente in pachetul de dezvoltare a soft-urilor din cadrul iPhone, prin care respinge folosirea unei treimi din soft-uri ca Flash, pentru a construi aplicatii pentru platforma.

"Vom face instrumente bune pentru HTML 5. Nu este vorba de o rivalitate intre HTML 5 si Flash, cele doua sisteme sunt utile in aceeasi masura. Mai importanta este libertatea de a alege in mediul online", a declarat Lynch (foto).

"Ne confruntam cu o perioada in care companiile vor sa segmenteze mediul online. Nu cred ca acesta este rolul unei companii. Apple demareaza o strategie de inchidere a pietei online", a mai declarat executivul Adobe.

De asemenea, acesta a mai confirmat ca Adobe va inceta dezvoltarea de instrumente pentru iPhone, dupa ce Apple a schimbat acordul si a respins aplicatiile Flash si a anutat ca se va axa pe terminalele care suporta Flash.

"Nu vrem sa intram in jocuri tehnologice in timp ce Apple intra in jocuri juridice", a declarat executivul.

In luna februarie, la scurt timp dupa lansarea computerului tableta de la Apple, Steve Jobs, directorul executiv al companiei, a criticat dur rivalii Google si Adobe, spunand ca "Flash este o platforma proasta si atunci cand un terminal Apple nu merge bine e din cauza soft-ului de la Adobe".