Apple a amanat lansarea internationala a terminalului in urma cu o luna deoarece vanzarile din Statele Unite au fost mai mari decat se asteptau oficialii companiei. iPad a fost introdus pe piata in luna aprilie si de atunci s-au vandut peste un milion de unitati.

Primele tari din afara Statelor Unite unde iPad va fi disponibil sunt Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie. A doua serie de tari unde iPad va intra pe piata sunt Austria, Belgia, Hong Kong, Irlanda, Luxemburg, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda si Singapore.

Dupa ce vanzarile iPad au depasit estimarile interne ale companiei, compania de cercetare Yankee Group crede ca iPad va stabili un nou record de vanzari.

Potrivit analistului Carl Howe de la Yankee Group, daca Apple va mentine actuala rata de vanzare pentru iPad , pana la finalul lunii mai ar putea vinde 1,5 milioane unitati si ar putea inregistra venituri de un miliard de dolari, la un pret mediu de 645 dolari.

"Computerul tableta iPad ar putea deveni produsul electronic care a atins cel mai repede cota de un miliard de dolari din vanzari, trecand doar 80 de zile pentru a atinge aceasta cota", a declarat Howe citat de Channel Web.

Totusi vanzarile masive de iPad-uri ar putea sa nu influenteze semnificativ rezultatele financiare ale Apple dat fiind pretul destul de mic al terminalului, mai spun analistii. Prin pretul redus Apple urmareste sa absoarba cota de piata in noua categorie de instrumente.

Pana in prezent utilizatorii de iPad au descarcat peste 12 milioane de aplicatii si peste 1,5 milioane de carti electronice. Terminalul poate folosi peste 200.000 de aplicatii disponibile pe App Store.