Chiar daca anterior HP a anuntat ca va lansa tableta Slate cu sistem de operare Windows 7 de la Microsoft, acum, dupa preluarea Palm, au aparut zvonuri conform carora producatorul de PC-uri ar putea lansa o tableta cu sistem de operare webOS.

"Dupa ce HP a cumparat Palm au aparut speculatii ca producatorul de PC-uri va lansa o tableta cu sistemul de operare webOS al producatorului de smartphone-uri", a declarat Daryl Deino, editor al publicatiei Examiner.

"O sursa din cadrul HP a declarat ca o tableta cu sistem de operare webOS cu numele de cod HP Hurricane ar putea fi lansata in al treilea trimestru din acest an", a mai spus editorul, care mai sustine ca HP a finalizat dezvoltarea tabletei Slate.

"Slate este un terminal atragator insa proceseaza foarte greu. Cred ca pregatesc un terminal cu un procesor mai puternic, insa bateria va avea o durata de functionare mai mica decat HP Slate", a declara analistul Paul Mueller.

"HP vrea sa pozitioneze webOS intr-un segment in care nu a mai fost, au aparut tot mai mult zvonuri conform carora HP Slate a fost amanata, iar acum surse din interiorul companiei anunta ca o tableta cu sistem de operare webOS ar putea fi lansata in trimestrul al treilea", a explicat Darren Murph de la publicatia Engadget.