Vanzarile realizate de Altex, cel mai mare retailer electro IT de pe piata locala, au coborat in al doilea trimestru al acestui an, arata seful diviziei de marketing al companiei, Cristian Moanta. Motivele care au dus la aceasta scadere nu pot fi explicate cu exactitate.
"In general, in trimestrul doi vorbim de o perioada mai putin prielnica vanzarilor de produse electronice, electrocasnice si IT&C. Tendinta ascendenta care se inregistreaza in ultimele luni ale anului este continuata, de obicei, in ianuarie si februarie si dureaza pana in apropierea Sarbatorilor Pascale. Asa s-a intamplat si in 2010", explica Cristian Moanta (foto).

Cele mai mari vanzari au fost inregistrate la finalul primului trimestru din acest an, potrivit directorului de marketing Altex, compania care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 180 milioane euro, la jumatate fata de 2008. In prezent insa, trendul a devenit descendent.

"Curba descendenta poate avea legatura si cu anunturile facute de presedintele Romaniei, de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, dar si de micsorarea pensiilor si a somajului. Ca urmare a acestor vesti, oamenii probabil ca au devenit mai precauti si au preferat sa nu mai faca achizitii. Totusi, in acelasi timp, putem vorbi si de o anumita sezonalitate a vanzarilor daca incercam sa explicam rezultatele mici din T2", a completat el.

Potrivit lui Moanta, o cifra de afaceri exacta pe T1 nu poate fi estimata.

El a mentionat doar ca, in prezent, vanzarile prin credite reprezinta 7-8% din totalul afacerilor companiei de retail electro IT si ca se mizeaza pe cresterea acestui procent, la cel putin 10%. Altex si BRD au lansat astazi cardurile de credit MasterCard, cu asigurari de viata facultative.

Principalii competitori ai Altex sunt Domo, retailer-ul online eMag si Flanco International.

Conform sefului Flanco International, Adrian Olteanu, piata de electroretail va atinge un miliard euro anul acesta, mai putin cu 10% fata de 2009, o redresare a acesteia fiind asteptata abia incepand cu 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri