România avea, la finalul lunii august 230.545 de șomeri, cu aproape 3.000 mai mulți comparativ cu luna anterioară. Rata șomajului în rândul tinerilor între 25-24 de ani, rămâne, în continuare, una ridicată, de 22,3%. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii este de părere că tinerii nu sunt foarte dornici să muncească, șomajul în rândul tinerilor NEET (n.red. care nu au un loc de muncă, nu urmează nicio formă de învățământ și nu participă la activități de formare) fiind o problemă nu doar la nivelul României, ci o dificultate în întreaga Europă.

„Această generație nu e foarte dornică de a începe foarte devreme lucrul, cauzele sunt și general europene, dar și particulare, în țara noastră. Spre exemplu unii tineri, nu toți, sunt încă susținuți de familie din punct de vedere financiar și nu au neapărat o dorință de a lucra foarte devreme. Unii dintre ei sunt foarte pretențioși în ceea ce privește jobul, salariul și tipul de muncă”, a declarat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, la conferința HR Insights Forum: Exploring the latest trends, organizată de Asociația Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (ASFRU).

Oficialul transmite că Ministerul Muncii are în derulare un proiect cu Ministerul Muncii pentru a monitoriza tinerii din sistemul de învățământ preuniversitar, din gimnaziu și liceu pentru a avea statistici cu privire la numărul absolvenților de liceu, precum și a celor care pleacă la studii sau la muncă peste hotare. Inițiativa are ca scop consilierea educațională pe probleme punctuale cu care se confruntă tinerii care ajung ulterior în piața muncii.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri