Oficialul Foxconn a adaugat ca managementul face o evaluare prin care sa vada daca angajatii producatorului au nevoie de mai multa atentie din partea grupului.

Vinerea trecuta, un tanar de 21 de ani s-a aruncat de pe cladirea Foxconn din orasul Shenzhen, acesta fiind al zecelea astfel de caz de la inceputul anului. In ultimele doua saptamani trei angajati ai producatorului asicatic s-au sinucis in acelasi mod.

Fabrica din Shenzhen, deschisa in 1988, este cea mai mare din cadrul Foxconn in aceasta unitate lucrand in jur de 300.000 de persoane.

Medicii psihiatri au declarat ca numarul de sinucideri nu este unul anormal avand in vedere ca rata de sinucidere in China este de 15 persoane la 100.000 de oameni.

Ceea ce se intampla in interiorul companiei este tinut sub foarte mare secret, insa se stie ca Foxconn produce telefoane inteligente, PC-uri, camera digitale si televizoare LCD pentru companii ca Apple, Sony, Dell sau Nokia.

Reprezentantii China Labor Watch, o asociatie cu sediul in Statele Unite, afirmau intr-un sondaj recent ca angajatii Foxconn se plang de o foarte mare presiune la munca si de pedepsele primite in caz de greseala.