Taiju Ishikawa, branch manager al Sony in Romania, recunoaste ca actualul context economic poate avea influente semnificative asupra vanzarilor companiei, insa spera ca masurile de austeritate impuse de Guvern nu vor avea un impact atat de puternic asupra consumatorilor.
"Sper ca impactul pe care masurile luate de Guvern le-ar putea avea asupra consumatorilor sa nu fie chiar atat de mare, iar trendul pozitiv inregistrat de la inceputul anului sa se mentina. Este insa greu de comentat asupra urmatoarelor luni, despre cum vor evolua lucrurile in urmatorii ani, dar cu siguranta perioada care va urma va fi una provocatoare", a declarat Taiju Ishikawa (foto), cu ocazia lansarii celor mai noi camere foto de la Sony, NEX-5 si NEX-3.

Potrivit lui Taiju Ishikawa, Romania a fost una din cel mai afectate piete din regiune ca urmare a crizei economice. Cu toate acestea, Sony pozitioneaza piata locala in fruntea tarilor importante pentru companie.

"Consider ca aici ne aflam pe un trend pozitiv. Pentru noi, Romania este una din pietele strategice", a completat el.

In primul trimestru al acestui an, cota de piata avuta de Sony pe segmentul camerelor foto s-a mentinut la nivelul anului trecut - 25%. Vanzarile au fost si ele stabile, conform lui Ishikawa.

"In T1 piata de camere foto a urcat cu cateva procente, insa nesemnificativ. Comparativ cu alte categorii de produse, cresterea a fost destul de importanta."

Dupa cum arata reprezentantul Sony pe piata locala, deciziile Guvernului au influentat comportamentul consumatorilor - oamenii sunt in prezent mai ingrijorati, drept pentru care nu se pot face estimari exacte privind evolutia sectorului de camere foto pentru urmatoarele luni.

"Daca in primul trimestru am vazut o crestere usoara, nu stiu daca putem vorbi de o continuare a acestui trend pana la finalul anului. Eu imi doresc sa fiu optimist. Vara este anotimpul camerelor foto, in aceasta perioada vanzarile pe aceasta categorie sunt mai mari decat de obicei si, deoarece se apropie sezonul estival, cred ca vanzarile vor avea o evolutie buna", a mai spus managerul in Romania al Sony.

Prin lansarea noilor camere foto de la Sony, seful companiei pe plan local se asteapta ca apetitul pentru aceste produse sa creasca si sa ajute la dezvoltarea unui nou segment in Romania.

"Noile camere foto se inscriu intr-o categorie noua pe piata din Romania, ele combina functionalitatile unui aparat compact cu cele ale unui DSLR. De aceea, nu stim cum vor fi primite si nu putem inainta un numar de unitati pe care estimam sa le vindem", a adaugat el.

Pretul noilor modele, NEX-5 si NEX-3, va varia intre 550 si 650 euro. Cele doua camere vor fi disponibile din luna iulie pe plan local.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri