"As vrea sa precizez ca mi-am dat tot concursul pana acum, raspunzand la toate solicitarile de a oferi informatiile pe care le detin pentru clarificarea tuturor aspectelor in discutie si consider ca am actionat permanent in interesul OTE”, a mai declarat seful Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa pe piata locala.

Potrivit oficialilor companiei, activitatea operatorului nu este influentata in niciun fel de participarea lui Yorgos Ioannidis in aceste proceduri judiciare.

Decizia nu esta una finala, iar grupul OTE va studia decizia autoritatilor grecesti si va face pasii necesari din punct de vedere legal in timp util.

Yorgos Ioannidis (Georgios Ioannidis), fost director tehnic al OTE intre septembrie 2004 - finalul lui 2006, si Panagis Vourloumis (73 de ani), directorul general al OTE, sunt acuzati de autoritatile de la Atena de abuz de incredere in ceea ce priveste unele contracte de achizitii incheiate intre 2003 si 2007, scrie publicatia Forexyard.com, care citeaza Reuters.

Oficialii OTE au declarat ca acuzatiile sunt in legatura cu contractele de asistenta tehnica incheiate cu Siemens (Germania), Intracom Holdings si Anko (companii grecesti) pentru mentenanta retelelor OTE.

Panagis Vourloumis a fost numit ca director general al OTE de fostul guvern conservator in 2004.

"Vourloumis a redus activele companiei pe care o conduce cu 51,7 milioane de euro”, arata documentele curtii.

Alti 11 oficiali ai OTE care erau anchetati in acest caz au fost scosi de sub acuzare.

Un oficial al Curtii a afirmat ca acuzatiile sunt in privinta unor contracte incheiate intre 2003 si 2007.

Pe de alta parte, reprezentantii OTE au declarat ca in acest caz sunt implicate contracte pentru asistenta tehnica dinainte ca Vourloumis sa preia conducerea in 2004.