Cum vrea Google sa isi pastreze licenta din China

Google a anuntat ca vrea sa schimbe felul in care utilizatorii chinezi pot accesa serviciul de cautare online, dupa ce guvernul de la Beijing a amenintat ca va ridica licenta companiei de a furniza continut online in acesta tara, scrie presa internationala.
Pana in prezent nu se stie daca guvernul va aproba innoirea licentei Google, care va expira in aceasta saptamana.

Mutarea vine la trei luni dupa ce Google a incetat sa mai cenzureze rezultatele sale de cautare in China, ca urmare a unor atacuri cibernetice ce proveneau din interiorul tarii. In prezent cautarile Google sunt cenzurate de filtrele de internet ale statului Chinez.

Ulterior, Google a redirectionat utilizatorii catre Google Hong Kong, iar China nu a acceptat aceasta abordare.

Google a facut un compromis cu statul chinez prin care utilizatorii chinezi pot accesa o noua versiune a Google.com.hk, care ofera servicii ce nu au nevoie de cenzurarea gigantului online.

“Aceasta abordare este in conformitate cu statutul nostru de a nu cenzura cautarile si de a nu incalca legea. Suntem increzatori ca licenta noastra va fi reinnoita pe aceste baze si vom oferi in continuare serviciile catre utilizatorii din China”, a declarat David Dummond, un avocat al Google, citat de Financial Times.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri