Nokia apeleaza la politia rusa pentru a recupera prototipul unui smartphone

Nokia a apelat la politia rusa pentru a putea recupera prototipul unui smartphone de la un blogger rus, care a postat fotografii si a facut o recenzie a acestuia inainte de lansare, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.
Bloggerul Eldar Murtazin a declarat ca a fost contactat la inceputul acestei saptamani de Ministerul de Interne din Rusia si urmeaza sa se intalneasca cu autoritatile. Acesta a mai spus ca a fost intrebat daca detine prototipul sau alta proprietate intelectuala a Nokia.

Actiunea politiei rusesti vine dupa ce in aprilie blogul american Gizmodo a postat detalii ale prototipului iPhone 4, telefonul fiind uitat de un inginer Apple intr-un bar.

Murtazin a declarat ca a primit prototipul de la o sursa care a refuzat sa se identifice si ca telefonul nu este in posesia sa. Acesta a mai spus ca fotografiile postate pe blogul sau provin de la aceeasi sursa.

Nokia a anuntat ca a inceput o ancheta pentru identifica persoana care a destabilizat securitatea companiei.

Cel mai mare producator de telefoane a mai anuntat ca i-a cerut lui Murtazin sa inapoieze terminalul insa din cauza faptului ca nu a raspuns, compania a cerut ajutorul politiei ruse.

Aceasta disputa vine in momentul in care Nokia se afla sub presiunea concurentei din segmentul smartphone-urilor.

Compania a anuntat o scadere a profitului in luna mai si a reorganizat conducerea pentru a dezvolta terminale care sa rivalizeze cu iPhone 4 si telefoanele care ruleaza pe platforma Android, dezvoltata de Google.

Nokia Oyj este cel mai mare producator de telefoane la nivel mondial, pe segmentul smartphone avand o cota de 39,3% in primul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu al companiei de cercetare International Data Corporation (IDC).

Finlandezii au vandut aproximativ 21,5 milioane de telefoane inteligente intre ianuarie si martie, in crestere cu 56,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii IDC estimeaza ca, in acest an, numarul de dispozitive smartphone vandute va creste cu 30% la 226,8 milioane de exemplare, ajungand astfel sa reprezinte 18% din piata totala de telefoane, iar pana in 2014 smartphone-urile vor atinge 438,4 milioane de unitati comercializate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri