Compania clujeana de retail de electronice si IT Intend Computer va avea in acest afaceri de aproximativ 4 milioane de euro, in scadere cu 10% fata de anul trecut, insa profitul se va dubla la 30.000 de euro, afirma Doru Morar, directorul general si patronul companiei.

In primul semestru al anului compania a avut un business de circa 2 milioane de euro, in scadere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2009, dar, pe de alta parte, retailerul a obtinut un profit net in jurul a 15.000 de euro, revenind pe profit dupa ce in primul semestru din anul trecut a inregistrat pierderi.

Pentru acest an, Morar estimeaza un profit net de aproximativ 30.000 de euro, dublu fata de cel de anul trecut, chiar daca afacerile vor scadea cu 10% la in jur de 4 milioane de euro.

De altfel, managerul Intend Computer afirma ca anul acesta “este mult mai dificil decat in 2009, care a fost de asemenea foarte greu”.

Printre masurile luate de Doru Morar se numara reducerea numarului de magazine de la cinci unitati la trei (toate in orasul Cluj-Napoca), a personalului de la peste 40 de angajati la 25.

Cele mai bine vandute produse comercializate de companie sunt notebookurile si componentele de calculatoare (de exemplu: procesoare, placi de baza, memorii, HDD-uri, placi de sunet ori video), insa consumatorii renunta sa mai cumpere notebook-uri mai scumpe de 3.000 de lei si componente la preturi peste 500-600 de lei.

In genera, aproximativ 15-20% din afacerile companiei provin din magazinul online, restul businessului fiind generat de cele trei magazine offline si de segmentul de distributie.

In general media unei achizitii din magazinul online al Intend Computer este de 500-600 de lei.

Dupa ce CNDPI Romsoft, compania care detine lantul de magazine Depozitul de Calculatoare si K Tech Electronics, compania care controla reteaua Ultra Pro Computers au inchis magazinele din Cluj, cea de-a doua firma fiind in faliment, principalul competitor al Intend Computer a ramas eMag.

Acesta este cel mai mare retailer online si offline pe piata IT locala, iar unul dintre cele 5 showroom-uri pe care eMag le detine la nivel national se afla la Cluj.

Potrivit lui Doru Morar, in aceasta luna vanzarile au scazut cu 20% fata de iunie ca urmare a majorarii TVA, in timp ce in ultimele zile ale lunii trecute, de la anuntul cresterii acestei taxe si pana la intrarea ei in vigoare, vanzarile au fost duble comparativ cu o zi obisnuita.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si