Prin comparatie, in primul trimestru al anului trecut se inregistrau pierderi de 17,6 milioane euro, dintr-un total al veniturilor de 140 milioane euro. Acest lucru demonstreaza faptul ca masurile de restructurare aplicate in cadrul companiei, in care Arques Industrie AG detine 80% din actiuni, sunt eficiente in cadrul actual al economiei de piata.

Rezultatele financiare ale companiei au depasit asteptarile datorita cererii mari de produse Gigaset, cat si metodelor economice aplicate care au vizat cresterea profitabilitatii. In 2009, Gigaset Communications a aplicat metode de diminuare a cheltuielilor, prin reducerea personalului de conducere si prin concentrarea pe domeniul principal de activitate - telefonia DECT.

Pentru 2010, compania se asteapta la venituri totale de aproximativ 500 milioane euro si la o imbunatatire importanta a ratei de profitabilitate.

Obiectivele bugetare de venituri si cheltuieli stabilite pentru primul trimestru al anului 2010 in cadrul Gigaset au fost depasite in primul rand datorita vanzarilor puternice din Europa.

Citeste si:

Indicatorii de profitabilitate au crescut, chiar daca venitul total a scazut usor de la an la an, ca rezultat al vanzarii diviziei de Broadband si WiMAX din iulie 2009 si a diviziei de Home Media din octombrie 2009.

Cu sediul in Munchen, Gigaset Communications dezvolta, produce si distribuie produse sub marca Siemens Gigaset. Portofoliul sau include telefoane fixe, de retea si dispozitive de Voice over IP.

Compania este detinuta de Arques Industries AG (80,2%) si Siemens AG (19,8%).