Skype vrea 100 de milioane de dolari printr-o oferta publica initiala

Skype, furnizor de software care permite utilizatorilor sa folosesca internetul pentru apeluri audio si video, vrea sa vanda actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari printr-o oferta publica initiala pe piata din SUA, scrie Bloomberg.

Compania, printre care ai carui actionari se numara si EBay Inc, compania care detine site-ul de licitatii electronice eBay, si fondul de investitii Californian Silver Lake, nu au dezvaluit numarul de actiuni ar urma sa le vanda, conform datelor depuse la Securities and Exchange Commission (SEC).

Aceleasi informatii arata ca firma cu sediul in Luxembourg, fondata in 2003, a inregistrat pierderi in patru din ultimii cinci ani.
Printre institutiile financiare implicate in tranzactionarea actiunilor Skype se numara grupul Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co. si Morgan Stanley

Ebay a cumparat Skype in 2005, iar in noiembrie anul trecut a vandut compania unor investitori pentru 2 miliarde de dolari. Compania care controleaza site-ul de licitatii electronice eBay mai detine in prezent 30% din Skype.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri