Intel, cel mai mare producator de cip-uri la nivel mondial, a convenit preluarea furnizorului de softuri de securitate McAfee, pentru 7,68 miliarde de dolari, in vederea extinderii pe segmentul de profil, transmite Bloomberg.
Actionarii McAfee vor primi 48 de dolari pe actiune, cu 60% peste pretul de inchidere al titlurilor atins miercuri, se arata intr-un comunicat al Intel, arata Mediafax.

Preluarea McAfee, companie devansata in domeniul aplicatiilor de securitate de Symantec, va permite Intel sa isi extinda operatiunile in domeniul aparaturii wireless.

Directorul general al Intel, Paul Otellini, incearca sa relanseze astfel eforturile Intel de a patrunde si pe piata telefoanelor mobile.

Cip-urile fabricate de Intel intra in componenta a peste 80% din PC-urile la nivel mondial, dar nu sunt incluse si pe telefoane mobile.

Actiunile McAfee s-au apreciat cu 18,37 dolari, respectiv cu 61%, la 48,3 dolari pe unitate, inainte de deschiderea tranzactiilor de la New York.

De la inceputul acestui an, titlurile acestei companii se depreciasera cu 26%, pana in momentul anuntului Intel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri