Tot in aceasta saptamana, gigantul american preluat Thing Labs Inc, un producator de software pentru retele sociale, si compania de video online 5min Media.

Prin aceste achizitii, AOL, care anul trecut s-a desprins de Time Warner Inc, incearca sa isi revitalizeze businessul si sa isi extinda oferta de continut media.

Lansat in 2005, TechCrunch este o retea de site-uri cu 40 de angajati care a inregistrat in august peste 3,8 milioane de vizitatori unici, conform companiei de cercetare ComScore.

Citeste si:

Cel mai popular site de tehnologie este Engadget, detinut de AOL din 2005, cu peste 7,5 milioane de vizitatori in august si Gizmodo, controlat de Gawker Media, cu 6,5 milioane de unici pe luna.

In ultimul timp, AOL este din ce in mai implicata in zona de media, recent compania angajand cateva zeci de persoane pentru a crea stiri si continut de divertisment.

De asemenea, Tim Armstrong, directorul general al AOL, a declarat saptamana trecuta ca grupul pe care il conduce este interesat de publicatiile “care au influenta in zona tehnologiei - precum Engadget” si ca gigantul de internet va face mai multe lucruri in acest domeniu in urmatoarea perioada.