Salariul noului sef de la HP - 52 mil. dolari

Noul director general al Hewlett-Packard (HP), Leo Apotheker, va primi un pachet salarial estimat la 52 de milioane de dolari pe o perioada de trei ani, mai mult decat a incasat fostul sef al companiei, Mark Hurd, in cinci ani, potrivit cotidianului Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Pachetul salarial al fostului director HP a fost evaluat de firma americana de consultanta James F. Reda Associates la 32 de milioane de dolari. Hurd a preluat postul la HP in 2005 sia demisionat in august anul acesta, dupa ce o investigatie interna a evidentiat ca a incalcat codul intern al companiei privind practicile in afaceri.

Valoarea pachetului salarial al noului director ia in calcul pretul de inchidere din sedinta de vineri al actiunilor HP, respectiv 40,07 dolari, dar si incasarea de catre Apotheker a bonsului maxim pentru primul sau an fiscal.

Directorul HP va primi un salariu de baza de 1,2 milioane de dolari si un bonus de pana la 6 milioane de dolari, comparativ cu salariul de 1,4 milioane de dolari si bonsul maxim de 8,4 milioane de dolari al predecesorului sau. Diferenta in favoarea lui Apotheker rezulta din pachetul de actiuni si prima de instalare de 4 milioane de dolari, dubla fata de cea primita de Hurd.

Pachetul de actiuni este compus din titluri restrictionate si conditionate de criterii de performanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri