Distribuitorul de solutii IT Romsym Data a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de patru milioane de euro, cu 10% mai mare comparativ cu valoarea din ianuarie-septembrie 2009, ca urmare a cresterii inregistrate pe segmentul de training si consultanta si extinderii portofoliului, scrie Mediafax.

In primele noua luni ale anului trecut, compania a avut afaceri de 3,6 milioane euro.

"Romsym Data a reusit in 2010 sa creasca cifra de afaceri din serviciile de training si consultanta. Centrul de training ITtraining a avut o crestere semnificativa, golul produs pe piata muncii conducand la cresterea interesului pentru obtinerea de certificari in domeniul IT", a declarat miercuri directorul general al companiei, Razvan Balint.

El a adaugat ca acest centru a generat in perioada mentionata venituri de 300.000 euro.

In acelasi timp, veniturile Romsym Data din licente au urcat cu 10%

"Cu toate ca am inregistrat o crestere a veniturilor din licente, pirateria software are inca un impact major asupra business-ului Romsym Data", a precizat Balint.

Potrivit reprezentantului Romsym Data, nivelul de profitabilitate a firmei a scazut fata de 2009.

"In primele noua luni, rata profitabilitatii a fost de 7%, fata de 10% anul trecut. Pentru intregul an, desi initial speram sa fie la nivelul din 2009, afacerile se pare ca vor urca. Important este sa mentinem profutabilitatea", a mai spus directorul general al companiei.

Romsym Data, cu 25 de angajati, are o cota de 30% pe piata de distributie a solutiilor de securitate, 30-35%, pe segmentul business aplication si 80% pe segmentul distributiei de Linux.

Compania, infiintata in 1992, este distribuitorul unic din Romania al Red Hat, producatorul american de sisteme de operare Linux pentru PC. De asemenea, compania distribuie aplicatii software produse de Symantec, Macromedia, Adobe, Veritas, SPSS sau Dot Hill.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Google lansează o serie de rapoarte privind mobilitatea comunităților
Setari Cookie-uri