IBM a achizitionat Clarity Systems, o companie cu capital privat cu sediul in Toronto, Canada. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost prezentati.

Clarity Systems ofera software de administrare financiara ce permite organizatiilor sa automatizeze procesul de colectare, pregatire, certificare si control a formularelor financiare ce sunt completate electronic, pentru a veni in sprijinul SEC si altor agentii de reglementare financiara.

Achizitia companiei Clarity Systems extinde initiativele bazate pe instrumente informatice pentru administrarea afacerilor (business analytics) a IBM.

Un studiu IBM recent ce a cuprins 1.900 de CFO la nivel global si lideri in sectorul financiar a dezvaluit companiilor ce au adoptat standarde de eficienta financiara ca pot avea performante cu 25% mai bune prin imbunatatirea programelor de conformitate si controalelor interne. De asemenea, studiul a aratat ca intarirea standardelor pentru date, integrarea informatiilor si aplicarea business analytics sunt capabilitati cheie ce permit o intelegere a business-ului si un management al riscurilor imbunatatite.

In momentul de fata, 600 de clienti de pe glob din diferite domenii de activitate, printre care se numara British Airways, WSFS Financial Corporation, Young & Co.’s Brewery plc, Five Star Quality Care, Inc., Oglethorpe Power Corporation si Sempra Energy Utilities, folosesc aplicatii Clarity Systems pentru a imbunatati procesele de business si a rezolva problemele de raportare financiara si de management al riscurilor.

Clarity Systems completeaza achizitia companiei OpenPages de catre IBM, companie ce ajuta organizatiile sa identifice si sa administreze mai usor activitatile de risc si conformitate prin intermediul unui singur sistem de management. Adaugarea companiilor Clarity Systems si OpenPages la portofoliul IBM ofera directorilor financiari un set cuprinzator de solutii pentru a spori performantele financiare, managementul strategic, managementul riscurilor si conformitatii si administrarea financiara.

IBM adauga peste 400 de experti in managementul financiar de produse, vanzari, servicii si suport si o retea in crestere de parteneri din domeniul administratiei financiare si de management al performantelor. IBM va integra Clarity Systems in portofoliul Business Analytics.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
TotalSoft vrea afaceri de 23 milioane de euro anul acesta