Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a lansat serviciile Wimax in mai multe zone pilot din judetele Tulcea, Cluj, Prahova si Harghita, primul oras in care a avut loc o lansare comerciala fiind Onestiul. Wimax reprezinta o tehnologie care asigura conectivitate wireless de inalta viteza si care concureaza conexiunile dial-up pe linii telefonice.
"Initial, serviciile Wimax au fost comercializate in mai multe zone pilot din judetele Tulcea, Cluj, Prahova si Harghita, in special in zonele geografice dificil de accesat pe alt tip de infrastructura decat radio. Onestiul este primul oras dintr-un sir de lansari comerciale a serviciilor Wimax ce se vor derula pe parcursul anului 2011, acesta inscriindu-se in categoria oraselor cu potential economic mai redus, unde acest gen de serviciu poate fi accesat la tarife avantajoase", a afirmat pentru Wall-Street, Anca Furtuna, manager in cadrul departamentului de marketing si dezvoltare de produse si servicii.

Radicom va furniza servicii de tip Wimax in peste 40 de orase din Romania. Anul viitor, SNR va lansa aceste servicii in toate orasele resedinta de judet si in alte orase mai mici, cu populatie de peste 10.000 locuitori.

Tehnologia WiMAX este complementara tehnologiilor de acces pe fibra optica si ADSL, existente deja pe piata romaneasca.

Serviciile au fost lansate de Radiocom, marca inregistrata a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR).

Compania este unul dintre principalii furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri