SNR a lansat serviciile Wimax. In 2011 vor fi comercializate in peste 40 de orase din tara

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a lansat serviciile Wimax in mai multe zone pilot din judetele Tulcea, Cluj, Prahova si Harghita, primul oras in care a avut loc o lansare comerciala fiind Onestiul. Wimax reprezinta o tehnologie care asigura conectivitate wireless de inalta viteza si care concureaza conexiunile dial-up pe linii telefonice.

"Initial, serviciile Wimax au fost comercializate in mai multe zone pilot din judetele Tulcea, Cluj, Prahova si Harghita, in special in zonele geografice dificil de accesat pe alt tip de infrastructura decat radio. Onestiul este primul oras dintr-un sir de lansari comerciale a serviciilor Wimax ce se vor derula pe parcursul anului 2011, acesta inscriindu-se in categoria oraselor cu potential economic mai redus, unde acest gen de serviciu poate fi accesat la tarife avantajoase", a afirmat pentru Wall-Street, Anca Furtuna, manager in cadrul departamentului de marketing si dezvoltare de produse si servicii.

Radicom va furniza servicii de tip Wimax in peste 40 de orase din Romania. Anul viitor, SNR va lansa aceste servicii in toate orasele resedinta de judet si in alte orase mai mici, cu populatie de peste 10.000 locuitori.

Tehnologia WiMAX este complementara tehnologiilor de acces pe fibra optica si ADSL, existente deja pe piata romaneasca.

Serviciile au fost lansate de Radiocom, marca inregistrata a Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR).

Compania este unul dintre principalii furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri