Google a cumparat businessul de cupoane si reduceri online Groupon pentru suma de 2,5 miliarde dolari, potrivit unor zvonuri care au fost lansate in Silicon Valley, anunta The Telegraph.

Dupa cum arata The Guardian, Groupon este "senzatia momentului", dat fiind faptul ca businessul de Internet cu cea mai rapida cresterea a ajuns la venituri de 500 milioane de dolari anul acesta. Compania obtine venituri si de 50 milioane de dolari pe luna, iar in luna aprilie a acestui an, siteul a fost evaluat la 1,35 miliarde dolari.

Cele doua companii se afla in discutii de cateva saptamani privind o posibila preluare a Groupon de catre gigantul online, insa nici una dintre cele doua firma nu a comentat asupra celor mai recente zvonuri, potrivit presei internationale.

Groupon are aproximativ 20 de milioane de abonati si este prezent in circa 300 de orase la nivel global.

Stirea initiala conform careia Google ar fi preluat Groupon pentru 2,5 miliarde de dolari a aparut pe un portal de stiri IT, VatorNews.

Ce demonstreaza aceste zvonuri?

In primul rand, posibila achizitie a Groupon arata ca Google dispune de bani pentru a face o astfel de oferta si demonstreaza ca isi doreste sa investeasca intr-o companie cu potential, care "aduna" deja profituri fenomenale.

In plus, este binecunoscut faptul ca Google de abia asteapta sa construiasca un sistem de reduceri online prin instrumentul sau, Google Places. Pagina introductiva a Google Places ofera un exemplu de lista cu cupoane, lucru care nu ar face dificila deloc preluarea Groupon.

Citeste un material Wall-Street.ro aparut astazi, despre businessul de cupoane si reduceri online - Noul El Dorado al Internetului romanesc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri