Google a lansat serviciul Street View pe Google Maps pentru opt orase din Romania, principalele statiuni de schi de pe Valea Prahovei si litoralul Marii Negre, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza si naviga prin imagini panoramice de 360 de grade, care prezinta strazile din cateva orase mari din tara.
Printre aceste orase se numara Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta. In total, Street View acopera peste 6.000 km din Romania.

Street View, lansat pentru prima data in Statele Unite, in 2007, este disponibil, in prezent, in 27 de tari din America de Nord, Australia, Europa, Asia. Alaturi de consumatori, si companiile romanesti pot beneficia de tehnologia Street View prin integrarea Google Maps direct pe pagina lor, gratuit, avand astfel posibilitatea de a promova, spre exemplu, un lant de hoteluri sau de a populariza diverse obiective turistice sau anumite localuri.

Serviciul este primul produs localizat lansat de la deschiderea biroului Google in Romania, la inceputul lunii noiembrie, anul acesta. Compania urmareste sa mareasca veniturile pe plan local in ritm cu piata romaneasca de publicitate online, care va creste, in 2010, cu 10%.

Numarul utilizatorilor de servicii Google pe plan local este "de ordinul milioanelor", dupa cum arata Dan Bulucea, country managerul companiei. In general, odata cu lansarea unui serviciu localizat, traficul are o crestere de circa 20% pe serviciul respectiv.





In momentul de fata, aproximativ 20% dintre companiile din Romania sunt prezente pe Internet, iar unul din obiectivele Google este sa creasca acest procent la 30% la finalul anului viitor.

"Venirea Google in Romania este un semn al evolutiei si recunoasterii potentialului pe care il are Romania in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Credem ca prezenta locala a uneia dintre cele mai mari companii din domeniul Internetului aduce un plus de valoare pietei de profil autohtone", a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Masinile Street View sunt prevazute cu aparate foto speciale care fac fotografii din mers, in timp ce se deplaseaza pe drumuri publice. Dupa realizarea fotografiilor, acestea sunt supuse prelucrarii pe calculator si sunt pregatite pentru utilizarea pe Google Maps.

Prelucrarea presupune si estomparea fetelor persoanelor de pe strada, oferind astfel garantia ca trecatorii care apar in fotografii nu pot fi identificati. Placutele de inmatriculare vizibile sunt, de asemenea, estompate.

Google Romania are, in prezent, doi angajati. Compania are sediul in cladirea de birouri Regus City Centre (foto stanga), situata tot in zona Piata Rosetti.




Vezi si Google recruteaza: Ce angajati cauta in Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri