Printre aceste orase se numara Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta. In total, Street View acopera peste 6.000 km din Romania.

Street View, lansat pentru prima data in Statele Unite, in 2007, este disponibil, in prezent, in 27 de tari din America de Nord, Australia, Europa, Asia. Alaturi de consumatori, si companiile romanesti pot beneficia de tehnologia Street View prin integrarea Google Maps direct pe pagina lor, gratuit, avand astfel posibilitatea de a promova, spre exemplu, un lant de hoteluri sau de a populariza diverse obiective turistice sau anumite localuri.

Serviciul este primul produs localizat lansat de la deschiderea biroului Google in Romania, la inceputul lunii noiembrie, anul acesta. Compania urmareste sa mareasca veniturile pe plan local in ritm cu piata romaneasca de publicitate online, care va creste, in 2010, cu 10%.

Numarul utilizatorilor de servicii Google pe plan local este "de ordinul milioanelor", dupa cum arata Dan Bulucea, country managerul companiei. In general, odata cu lansarea unui serviciu localizat, traficul are o crestere de circa 20% pe serviciul respectiv.

In momentul de fata, aproximativ 20% dintre companiile din Romania sunt prezente pe Internet, iar unul din obiectivele Google este sa creasca acest procent la 30% la finalul anului viitor.

Citeste si:

"Venirea Google in Romania este un semn al evolutiei si recunoasterii potentialului pe care il are Romania in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Credem ca prezenta locala a uneia dintre cele mai mari companii din domeniul Internetului aduce un plus de valoare pietei de profil autohtone", a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Masinile Street View sunt prevazute cu aparate foto speciale care fac fotografii din mers, in timp ce se deplaseaza pe drumuri publice. Dupa realizarea fotografiilor, acestea sunt supuse prelucrarii pe calculator si sunt pregatite pentru utilizarea pe Google Maps.

Prelucrarea presupune si estomparea fetelor persoanelor de pe strada, oferind astfel garantia ca trecatorii care apar in fotografii nu pot fi identificati. Placutele de inmatriculare vizibile sunt, de asemenea, estompate.

Google Romania are, in prezent, doi angajati. Compania are sediul in cladirea de birouri Regus City Centre (foto stanga), situata tot in zona Piata Rosetti.

Vezi si Google recruteaza: Ce angajati cauta in Romania