Pacientii pot solicita orice fel de consiliere privind probleme de sanantate medicului lor inainte de a-si face o programare la cabinetul acestuia.

Pentru a putea intra in contact cu un medic de familie, pacientul trebuie sa apeleze numarul 1363. Dupa mesajul vocal, pacientul trebuie sa tasteze codul unic de identificare a medicului sau si apelul este directionat catre acesta. Fiecare medic inscris in programul CallMed va avea propriul cod de indentificare.

Tariful pentru o convorbire telefonica este de 0,95 euro/ minut+TVA, primul minut fiind indivizibil, dupa care taxarea va fi la secunda. Dupa cea de-a doua apelare la 1363, numarul pacientului va fi recunoscut de sistemul CallMed si apelul va fi directionat catre medicul personal; exista insa in viitor si posibilitatea de a tasta "0" pentru a fi redirectionat catre alt medic, de alta specialitate, atunci cand serviciul va fi disponibil pentru toate specialitatile medicale.

Citeste si:

Apelurile vor putea fi initiate din retelele Orange, Vodafone, Romtelecom sau Cosmote.

"Estimam ca intr-un an de zile macar jumatate din medicii de familie din Romania sa fie inregistrati la CallMed si sa poata fi apelati de pacientii lor prin 1363", a declarat Marina Pircalabu, presedinte Patronatul Medicilor de Familie din Bucuresti si judetul Ilfov.

SimPlus este una din cele mai mari companii romanesti ce ofera solutii interactive prin SMS. Compania ofera solutii complete de afisare pentru televiziune, micropayment - abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, solutii de dating, mobile content. In 2010, compania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 6 milioane euro.