Vodafone, cel mai mare operator de telecomunicatii la nivel mondial, l-a numit pe directorul general al Philips, Gerard Kleisterlee, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie, inlocuindu-l pe Sir John Bond, transmite Reuters.
Germanul Gerard Kleisterlee va pleca de la Philips la sfarsitul lunii martie, iar principalele sale atuuri sunt experienta pe pietele emergente si capacitatea de a simplifica structura unei corporatii de dimensiunea Vodafone, cel mai mare operator de telecomunicatii din lume, potrivit Mediafax.

Sir John Bond se va retrage din Consiliul de Administratie al Vodafone in luna iulie.

Kleisterlee, in prezent director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Philips, va fi numit director non-executiv al Vodafone la 1 aprilie si va prelua functia lui Sir Bond dupa retragerea acestuia.

Actualul sef al Philips ocupa functii la numeroase companii multinationale, fiind membru al Consiliului de Supraveghere al Daimler din aprilie 2009, director non-executiv in Consiliul de Supraveghere si membru al comitetului de audit la Royal Dutch Shell din noiembrie 2010, si membru al Consiliului de Administratie al Dell din decembrie 2010.

Kleisterlee si-a petrecut intreaga cariera la Philips si a simplificat structura conglomeratului olandez dupa ce a preluat functia de director general, in 2001.

Principala provocare la Vodafone va fi cresterea pe pietele emergente, precum India, unde grupul se confrunta cu competitie acerba si reglementari dure.

Totodata, Vodafone trebuie sa gaseasca o solutie pentru cresterea veniturilor pe pietele dezvoltate, unde concurenta si legislaþia au impins preturile in jos.

Peste 6% dintre actionarii Vodafone au protestat anul trecut si au votat impotriva prelungirii mandatului lui Sir John Bond, apreciind ca realegerea lui nu ar fi o decizie buna si ar afecta performantele companiei.

Intre timp, Vodafone a vandut active din China si Japonia si este aproape sa iasa de pe piata franceza, masuri luate pentru a recompensa actionarii si a creste pretul actiunilor la bursa.

Vodafone a anuntat inca din februarie 2010 ca a inceput sa caute un nou presedinte.

Sursa foto: Philips - Flickr.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri