Cel mai prost sta Letonia, unde 8% dintre utilizatorii de Internet au suferit in ultimele 12 luni pierderi financiare online, informeaza Mediafax.

Letonia este totodata statul membru UE cu cea mai scazuta rata de utilizare a software-ului de securitate IT (antivirus, firewall etc.), numai 62% dintre cei care acceseaza internetul luand aceasta masura de precautie.

Romania are o rata de utilizare a softurilor de protectie de 64%, sub media UE de 84%.

Citeste si:

Un procentaj de 5% dintre utilizatorii de internet din Romania au raportat in ultimele 12 luni cazuri de abuz al informatiilor personale trimise online si alte incalcari ale intimitatii.

La nivelul UE, 31% dintre utilizatorii de internet si-au virusat calculatoarele in ultimele 12 luni, 4% au avut probleme in urma trimiterii pe net a informatiilor personale, iar 3% au inregistrat pierderi financiare.

Bulgarii s-au infectat cel mai des cu virusi (58%), in timp ce datele pentru Romania nu sunt disponibile in aceasta privinta. Bulgaria si Spania au inregistrat cele mai multe cazuri de abuz al informatiilor personale, iar Letonia si Marea Britanie se confrunta cel mai des cu pierderi financiare pe internet.