Tableta romaneasca Evotab, lansata de compania Televoice, a inregistrat vanzari de 2.000 de exemplare in doar o saptamana de la intrarea in retelele de retail , a anuntat Die Kunstfabrik, agentia de design de brand care s-a ocupat de ambalajul produsului.

Evotab costa 750 de lei si ruleaza pe sistemul de operare Android. Tableta (foto) a fost disponibila pentru precomenzi pe site-ul Evolio.ro incepand cu 1 februarie, iar din 15 februarie produsul a fost introdus si in retelele de retail.

“La mai putin de doua saptamani de la lansare avem deja 2.000 de unitati achizitionate si ne asteptam ca acestea sa creasca in urmatoarele luni.”, spune Liviu Nistoran, proprietatorul Televoice Grup, companie cu afaceri estimate la 6,3 milioane de euro in acest an.

Tableta are un ecran tactil de 7 inchi (17,78 cm), are o greutate de 360 grame si o grosime de 11 mm. Aceasta poate reda filme in format de inalta definitie, poate citi carti electronice si rula aplicatii precum Skype, MSN, Youtube HD, Facebook, e-mail, jocuri si aplicatii disponible in Android Marketplace.

"Evolio tinteste o cota de piata de 15 % din piata tabletelor in Romania, estimata pentru 2011 la 50 000 de unitati“, declara la inceputul lui februarie Liviu Nistoran, presedintele Televoice.

Ambalajul produsului a fost realizat de Die Kunstfabrik, o agentie de brand design lansata in 2003 care a mai lucrat cu clienti precum Cora Hipermarche, L’Oreal Romania, Maspex Romania, Michelin, PepsiCo, Petrom, Pfizer Animal Health, Reckitt Benkiser, Romstal, RCS-RDS, Sony, Standard Snacks, SSL International, Vel Pitar.

Evolio este un brand romanesc de IT&C care a fost lansat in 2007 si care comercializeaza produse GPS , netbook-uri, produse de comunicatii fixe si mobile, produse multimedia si accesorii.

Brandul este detinut de compania Televoice, cu afaceri de 3,5 milioane de euro anul trecut si un business estimat sa ajunga la 6,3 milioane de euro in 2011.

Compania a lansat la finalul lui decembrie si primul cititor de carti electronice romanesc( Evobook), acest segment fiind preconizat sa ajunga in acest an la 3 milioane de euro, conform datelor prezentate de Liviu Nistoran.

In 2010, Televoice a ajuns la breakeven (moment in care cheltuielile sunt la acelasi nivel cu veniturile) dupa in ce in 2009 inregistra pierderi brute de 0,2 milioane de euro, conform datelor de la Registrul Comertului. Producatorul are in prezent 20 de angajati si ar putea ajunge la 30 de persoane pana la finalul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri