Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa pe piata locala, este in curs de semnare a contractului de achizitie a DTH Television Grup, compania care detine platforma de televiziune prin satelit Boom TV, oferta de preluare situand-se in jurul valorii de opt milioane de euro, plus TVA (9,92 mil. euro, cu TVA inclus).
Citeste si Cum a ajuns Boom TV la datorii de 100 mil. euro si aproape de a fi cumparat de Romtelecom?

Romtelecom se afla in prezent in curs de semnare a contractului de achizitie a DTH Television Grup, a declarat pentru wall-street.ro, Adrian Lotrean, practician in insolventa definitive in cadrul Casei de Insolventa Transilvania (CITR), compania care se ocupa de reorganizarea judiciara a DTH Television Grup. Lotrean nu a precizat cand ar putea fi semnat acest contract.

Reprezentantii companiei spera sa ca acesta sa fie incheiat cat mai curand, “avand in vedere ca situatia societatii este destul de dificila”, a adaugat Andreea Anghelof, senior partner in cadrul Casei de Insolventa Transilvania.

"Suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom si vom reveni cu detalii in momentul in care acestea vor fi disponibile. Plata in cadrul tranzactiei se va face in functie de numarul de clienti efectiv preluati", au declarat pentru wall-street.ro, oficialii Romtelecom.

Oferta de preluarea a DTH Television Grup ar putea fi in jurul sumei de 8 milioane de euro, plus TVA (9,92 mil. euro, cu TVA), aceasta fiind suma pe care au oferit-o initial mai multe companii. Oficialii CITR nu au dezvaluit cine a mai fost interesat de achizitia platformei de televiziune aflate in insolventa din mai anul trecut.

Pretul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniul societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7.320.000 euro, plus TVA, in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 abonati. In cazul in care numarul abonatilor transferati este mai mic de 95.000 de abonati, pretul de vanzare va putea fi diminuat corespunzator cu 80,08 euro per abonat”, scrie in planul de reorganizare publicat pe site-ul CITR, si care trebuie aprobat pe 21 martie.

Oficialii administratorului judiciar nu au afirmat cati clienti are in prezent DTH Television Grup, aceste date fiind confidentiale. Insa in decembrie 2010, compania avea in jur de 97.500 de clienti, fata de circa 130.000 in iunie anul trecut.

Compania are datorii totale de aproximativ 98 de milioane de euro, dintre care creantele garantate sunt de 6,4 milioane de euro.

Cele mai mari datorii sunt catre Blackdzaar Limited (18,6 milioane de euro), Unicredit Tiriac Bank (17,1 milioane de euro), PFH Turkish Financial Holdings (9,4 mil.ioane de euro), Union des Association Europeenes de Fotbal (8,9 milioane de euro) si Elran DD Investments Limited (8,8 milioane de euro).

DTH Television a depus cererea pentru intrarea in procedura de insolventa pe data 7 mai 2010 si inca de la inceput oficialii Casei de Insolventa Transilvania au propus ca solutie de reorganizare a companiei achizitia acesteia de catre unul dintre cei trei concurenti: RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

In decembrie, Casa de Insolventa Transilvania a propus vanzarea companiei la un pret care sa inceapa de la 6 milioane de euro, fara TVA (7,4 mil. euro, cu TVA).

Romtelecom, companie detinuta de grupul grec OTE a fost foarte activa in ultimii doi ani in ceea ce priveste achizitiile de operatori mai mici de telecom, multe dintre acestea facandu-se prin furnizorul telecom NextGen.

Operatorul isi doreste ca pana la finalul lui 2012 sa devina principalul furnizor de servicii de divertisment pe piata locala (in special, televiziune si internet) si in curand ar putea avea un nou concurent foarte dur avand in vedere ca pe piata de telecom exista informatii despre o achizitie a UPC Romania de catre RCS&RDS, cel mai mare operator de servicii de televiziune si internet pe piata locala.

Daca aceasta tranzactie s-ar finalize, RCS&RDS si UPC ar ajunge la circa 4 milioane de client de televiziune, dintre cei circa 5,7 milioane de abonati de pe piata locala si mai multe milioane de clienti de internet si telefonie fixa.

Lansat in aprilie 2006 si detinut de compania DTH Television Grup, Boom TV este unul dintre cei cinci operatori de televiziune digitala prin satelit pe piata locala.

Ceilalti patru competitori sunt RCS&RDS (Digi TV), Romtelecom (Dolce), UPC (Focus Sat) si Digital Cable Systems (AKTA).

Citeste si Cum ar schimba piata de telecom o fuziune intre RCS&RDS si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri