"Il cunosc pe Draghi. Este un om cu experienta si foarte interesant. Draghi este foarte aproape de ideile noastre de cultura a stabilitatii si politica economica solida. Germania i-ar putea sustine candidatura pentru functia de presedinte al BCE", a afirmat Merkel intr-un interviu acordat cotidianului german Die Zeit, arata Mediafax.

Comentariile cancelarului, primele privind succesiunea la conducerea BCE, au fost ulterior confirmate de purtatorul de cuvant al executivului german, Steffen Seibert.

Germania este ultima dintre cele mai mari patru economii ale zonei euro care si-au exprimat sustinerea pentru Draghi, dupa Franta, Italia si Spania.

Citeste si:

Draghi a devenit favorit pentru postul de sef al BCE dupa retragerea din cursa, in februarie, a guvernatorului Bundesbank, Axel Weber, sustinut de oficialii de la Berlin.

Mandatul de opt ani al actualului presedinte al BCE, Jean- Claude Trichet, se incheie in octombrie.

Chiar daca guvernul de la Berlin nu poate dicta singur cine va ocupa postul, statutul de cea mai mare economie din Europa si principal garant al ajutorului financiar pentru statele cu probleme financiare de la periferia zonei euro fac din Germania vocea dominanta in procesul de numire a unui inlocuitor, noteaza Bloomberg.