Decizia a avut loc dupa o masura similara luata luni in privinta ratingului "B1" al Greciei, din cauza riscului de crestere a probabilitatii de restructurare a datoriilor suverane elene, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Cea de-a treia banca afectata de masura este Hellenic Bank.

Masura reflecta ingrijorarea Moody’s referitoare la expunerea semnificativa a acestor banci la obligatiunile emise de Grecia, imprumuturile mari acordate sectorului privat elen si riscurile legate de finantare, in eventualitatea unei restructurari a datoriilor statului grec.

Pentru Marfin Popular Bank, au fost plasate sub supraveghere ratingurile "Baa3/Prime-3" pentru depozite si datorii cu prioritate la plata, "Ba1" pentru datoriile fara prioritate la plata si "D-" pentru soliditate financiara.

Citeste si:

In cazul Bank of Cyprus, au fost puse sub supraveghere ratingurile "Baa2/Prime-2" pentru depozite si datorii cu prioritate la plata, "Baa3" pentru datorii fara prioritate la plata si "D+" pentru soliditate financiara.

Pe piata locala, grupul Marfin Popular Bank este prezent prin Marfin Bank Romania si o firma de leasing.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai tarziu a inceput operatiunile bancare, pe zona clientilor corporate. Grupul este prezent in Romania prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing.