Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat in 2008 de intretinerea de relatii sexuale cu o fost subordonata – Piroska Nagy – care lucra in departamentul pentru Africa al FMI. Ulterior, aceasta s-a mutat la Banca Europeana pentru Reconstructie si Investitii.

Strauss-Kahn si-a cerut scuze pentru o “eroare de judecata” atat femeii in cauza, cat si sotiei sale, jurnalista de televiziune Anne Sinclair, si angajatilor FMI. Directorul FMI a fost eliberat de toate acuzatiile, insa a fost avertizat de membrii board-ului cu privire la comportamentul sau viitor.

Potrivit scenariilor vehiculate de presa, scandalul in care este implicat directorul FMI reprezinta o incercare de compromitere politica petru a-l convinge sa renunte la participarea la alegeri. Dominique Strauss-Kahn este considerat candidatul favorit al Partidului Socialist in viitoarele alegeri prezidentiale din Franta.

Strauss-Kahn si-a inceput cariera politica in anii ’80, ca deputat, fiind ulterior ministru de finante, post detinut pana in anul 1999.

Pozitia FMI

Citeste si:

Fondul Monetar International a publicat pe site un comunicat de presa scurt cu privire la scandalul in care este implicat directorul FMI.

“Strauss-Kahn, directorul FMI, a fost arestat la New York. Acesta beneficiaza de serviciile unui avocat si FMI nu comenteaza in legatura cu acuzatiile aduse. Fondul Monetar International ramane functional si opereaza in conditii normale”, a declarat Caroline Atkinson, director relatii externe al FMI.

Unul din avocatii lui Strauss-Kahn: Trebuie evitat circul media

“Trebuie sa asteptam ca lucrurile sa fie clarificate, sa vedem daca acuzatiile sunt adevarate sau doar o provocare. In mod special, trebuie sa fim atenti sa evitam circul media”, a declarat Leon Lef Forster, unul din avocatii lui Dominique Strauss-Kahn.