"Suntem increzatori ca Grecia va lua toate masurile necesare pentru ca obiectivele bugetare care au fost stabilite sa fie respectate", a afirmat Van Rompuy (foto) intr-o conferinta de presa la Deauville (Franta), unde are locul reuniunea G8.

El a adaugat ca in fiecare tara in care au fost luate in trecut masuri dure si nepopulare au existat tensiuni sociale, dar deciziile revin politicului, cu ascultarea societatii civile.

"Vom face tot posibilul pentru evitarea intrarii Greciei in incapacitate de plata, pentru mentinerea stabilitatii financiare a zonei euro", a reiterat Van Rompuy.

Situatia Greciei si a celei din zona euro va fi prezentata liderilor G8, dar nu pentru a negocia sau elabora solutii, a avertizat responsabilul european.

Citeste si:

Noul plan de austeritate prezentat luni de autoritatile elene prevede privatizari imediate, inclusiv vanzarea unei participatii la operatorul de telecomunicatii OTE, noi economii bugetare si majorari de taxe.

O misiune tripartita, a Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monterar International, se afla la Atena pentru a evalua situatia financiara a tarii.

De concluziile vizitei depinde furnizarea unei noi transe din programul de asistenta financiara de 110 miliarde de euro convenit anul trecut.