Bursa de la New York a inchis in urcare, datorita sperantelor legate de Grecia

Bursa de la New York a inchis in urcare pentru cea de-a patra sedinta consecutiv, datorita sperantelor tot mai mari ca Grecia va evita intrarea in incapacitate de plata pe datoria de stat, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,91%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a crescut cu 1,34%. Piata Nasdaq a inchis cu o apreciere de 2,19%, cea mai puternica din octombrie.

S&P 500 a avut cea mai buna sedinta din ultimele doua luni, dar investitorii considera ca avansul ar putea fi alimentat de tranzactiile speculative determinate de preturile scazute ale actiunilor dupa trendul descendent prelungit din ultimele saptamani.

Indicele Nasdaq a revenit pe plus pe ansamblul intregului an, datorita cresterii actiunilor din industria tehnologiei.

Dupa inchiderea bursei de la New York, premierul elen George Papandreou a castigat votul de incredere al parlamentului de la Atena pentru noul guvern desemnat in urma remanierii de saptamana trecuta. Votul din parlamentul elen este considerat un prim pas catre solutionarea crizei datoriilor de stat din Grecia.

Investirea noului guvern la Atena va pregati terenul pentru noi imprumuturi de urgenta din partea institutiilor financiare internationale, iar rezolvarea situatiei ar elimina o sursa constanta de ingrijorare de pe pietele financiare cu privire la expunerea bancilor pe datoriile de stat din zona euro.

Rulajul de le Wall Street a fost usor mai redus decat media zilnica a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri