Irving Picard a adus noi acuzatii impotriva JPMorgan, la trei zile dupa ce a doua mare banca americana dupa active a cazut la intelegere cu Securities and Exchange Commission, comisia de valori mobiliare din SUA, acceptand sa plateasca autoritatilor 153,6 milioane de dolari pentru a aplana acuzatii de frauda, scrie Mediafax.

Picard sustine ca JPMorgan a fost complice la schema Ponzi derulata de Madoff si a ignorat "steguletele rosii" care l-ar fi incriminat pe capitalist. In plangerea initiala depusa impotriva JPMorgan, avocatul cerea daune de 6,4 miliarde de dolari.

"JPMorgan Chase a ales sa incurajeze frauda lui Madoff, nu doar prin diversele metode prin care a participat la activitatile sale, ci si prin ajutorul oferit acestuia pentru acoperirea furtului cu numele unei institutii financiare recunoscute la nivel global", se spune in noua reclamatie.

Citeste si:

Reprezentantii JPMorgan au reiterat ca procesul intentat de Picard impotriva bancii nu are fundamente si distorsioneaza realitatea si legea.

Avocatul imputernicit a initiat circa 1.050 de procese, cerand daune in valoare totala de 100 miliarde de dolari pentru fostii investitori ai fondului Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Madoff a fost judecat in 2009 in Statele Unite pentu cea mai mare schema Ponzi din istorie, justitia condamnandu-l la 150 de ani de inchisoare dupa fraudarea a mii de investitori.