Consilierul economic la Casa Alba, Ben Bernanke, va obtine astazi, aproape sigur, acordul Senatului pentru a deveni al 14-lea presedinte al Rezervei Federale americane (Fed), intr-o perioada marcata de incertitudini economice, comenteaza Reuters. Nesiguranta a fost accentuata, vinerea trecuta, de un raport guvernamental care a aratat ca avansul economiei americane s-a situat in termeni anuali la doar 1,1a in ultimul trimestru al anului trecut, reprezentand cel mai scazut nivel consemnat in ultimii trei ani. Sub conducerea lui Alan Greenspan, Rezerva Federala a majorat treptat principala rata a dobanzii la 4,25a, incepand din iunie 2004.

Conducerea Fed se reuneste, astazi pentru o ultima sedinta prezidata de Greenspan, la care este asteptata o noua apreciere a dobanzii. Unii economisti considera insa ca incetinirea cresterii economice la sfarsitul anului trecut ar putea determina Fed sa puna capat seriei de majorari a dobanzilor. Alti analisti sunt insa de parere ca activitatile economice se vor relansa in actualul trimestru si au cerut ca actiunea sa continue.

Sursa: http://www.expres.ro/economie/?news_id=210253

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri