Pierderile suferite de Generali au cumulat suma de 283 de milioane de euro, potrivit publicatiei citate, din care 140 de milioane de euro s-au datorat expunerii pe obligatiunile elene si 143 de milioane de dolari din cauza investitiile neperformante in cadrul Telco, ce controleaza Telecom Italia SpA.

Generali a anuntat ca profitul sau net a scazut astfel la 190 milioane euro, comparativ rezultatul de 616 milioane de euro realizat cu un an in urma. Profitul operational a sporit in trimestrul doi, la 1,15 miliarde de euro, de la 958 anul trecut, ajutat de operatiunile din centrul si estul Europei, precum si din Germania si Italia.

Asiguratorul italian se altura clubului din industria de profil care a inregistrat pierderi in urma expunderilor pe Grecia, dupa Allianz, Munich Re si AXA.

Grupul italian este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari si prin FATA Asigurari, filiala locala a FATA Assicurazioni. De asemenea, compania mixta Generali PPF Holding controleaza Ardaf, prin Iberian Structured Investments BV.

Citeste si:

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia). Generali detine 51% din Generali PPF Holding.

Actionarii Ardaf (ARDF) si Generali Asigurari vor discuta, in a doua parte a lunii august, fuziunea celor doua companii, denumirea primului asigurator, care va fi societatea absorbanta, urmand sa fie schimbata in Generali Romania dupa incheierea procesului.

Potrivit proiectului de fuziune, operatiunea urmareste in principal consolidarea pozitiei grupului italian Generali in Romania.

In 2010, primele subscrise de cele doua societati au insumat 657,05 milioane de lei, de la 834,05 milioane de lei in urma cu un an, din care Generali Asigurari a contribuit cu 439,91 milioane de lei.