Ce sanse sunt ca economia sa intre din nou in recesiune?

"Am ajuns la o stagnare in economie, nu doar in Statele Unite ale Americii, ci si in zona euro si Marea Britanie. Vedem o probabilitate de 60% de recesiune anul viitor. Din pacate, nu avem multe instrumente politice pentru a reactiona….statele suverane nu isi pot salva bancile cu probleme, pentru ca tarile au probleme, in ansamblul lor”. [Bloomberg TV, via Seeking Alpha]

Dr. Doom despre…China

“Vad o aterizare fortata ca cel mai probabil eveniment, nu anul acesta, dar in 2013 este probabil, cand investitiile se vor dovedi neprofitabile. (…) Bancile chinezesti au datorii de trilioane de dolari si estimez ca 30% din aceste imprumuturi vor deveni neperformante. Lovitura va fi asupra bancilor!”.

Dupa C…urmeaza B?

Citeste si:

"Brazilia are propriile probleme interne. Daca isi duc la capat reformele structurale, vor avea un potential urias de crestere, dar intrebarea e daca noul presedinte (n.red.: Dilma Rousseff) va face aceste schimbari astfel incat sa stimuleze cresterea potentiala a tarii".

Totusi, dintre pietele emergente BRICS, Brazilia si China au resimtit cel mai putin impactul incetinirii drastice a cresterii comertului, atat in cazul importurilor cat si al exporturilor, se arata intr-un raport trimestrial al OCDE.

Economistul Nouriel Roubini revine astfel cu profetii sumbre, dupa ce a avertizat ca revoltele se vor extinde, mizand pe o autodistrugre a capitalismului.

Ce parere ai? Sunt sanse de recesiune pentru economia Chinei?
Va recomandam si articolul Cum domina China economia: Unde este si unde va fi numarul 1

1. Ce parere ai, in general, despre Nouriel Roubini?

2. Credeti ca economia Chinei va intra in recesiune?