Germania va avea nevoie de investitii de 250 miliarde de euro, pana in 2020, pentru a renunta la energia nucleara si a trece la energie regenerabila, potrivit estimarilor bancii de stat KfW, transmite AFP.
KfW va pune la dispozitie, in urmatorii cinci ani, 100 de miliarde de euro pentru investitiile in energie din Germania, se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie Mediafax.

Banca estimeasca ca vor fi necesare investitii suplimentare totale de 250 de miliarde de euro, respectiv 25 de miliarde de euro pe an, in medie, care vor fi suportate de companii, statul german si de persoane particulare.

Investitii de circa 144 miliarde de euro vor fi alocate pentru productia de electricitate din surse regenerabile, iar 62 miliarde de euro pentru productia de energie termica in acelasi fel.

Costurile ar putea fi chiar mai mari, in urma construirii de noi echipamente si daca Germania isi va asuma obiective mai ambitioase pentru reducerea gazelor cu efect de sera.

Banca KfW este unul dintre cei mai importanti creditori ai sectorului energetic la nivel mondial, iar anul trecut a finantat in Germania 80% din noile echipamente eoliene instalate si 40% din instalatiile fotovoltaice.

Guvernul german a decis sa renunte, pana in 2022, la energia nucleara dupa catastrofa de la centrala japoneza Fukushima, provocata de un cutremurul si valul tsunami din 11 martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri