Germania va avea nevoie de investitii de 250 miliarde de euro, pana in 2020, pentru a renunta la energia nucleara si a trece la energie regenerabila, potrivit estimarilor bancii de stat KfW, transmite AFP.

KfW va pune la dispozitie, in urmatorii cinci ani, 100 de miliarde de euro pentru investitiile in energie din Germania, se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie Mediafax.

Banca estimeasca ca vor fi necesare investitii suplimentare totale de 250 de miliarde de euro, respectiv 25 de miliarde de euro pe an, in medie, care vor fi suportate de companii, statul german si de persoane particulare.

Investitii de circa 144 miliarde de euro vor fi alocate pentru productia de electricitate din surse regenerabile, iar 62 miliarde de euro pentru productia de energie termica in acelasi fel.

Costurile ar putea fi chiar mai mari, in urma construirii de noi echipamente si daca Germania isi va asuma obiective mai ambitioase pentru reducerea gazelor cu efect de sera.

Banca KfW este unul dintre cei mai importanti creditori ai sectorului energetic la nivel mondial, iar anul trecut a finantat in Germania 80% din noile echipamente eoliene instalate si 40% din instalatiile fotovoltaice.

Guvernul german a decis sa renunte, pana in 2022, la energia nucleara dupa catastrofa de la centrala japoneza Fukushima, provocata de un cutremurul si valul tsunami din 11 martie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Germania vrea sa ajute sectorul auto care se confrunta cu probleme