Metro s-a aflat in ultimele luni in contact cu diferiti investitori, dar in prezent nu exista negocieri active, a spus un purtator de cuvant al grupului, informeaza Mediafax.

Compania britanica de investitii Apax Partners s-a aflat in cursa finala pentru preluarea Real pana in urma cu mai multe saptamani, cu o oferta de circa 1 miliard de euro. Metro, care se astepta la un pret de aproximativ 2 miliarde de euro si nu a considerat oferta Apax destul de atractiva, s-a retras din discutii, scrie cotidianul german.

Cordes a incercat in mod repetat sa vanda Real si Kaufhof, pentru a se concentra in schimb pe divizia de Cash&Carry si pe activitatile Media-Saturn in Asia.

Soarta Real depinde si de cine va prelua postul de director general, potrivit publicatiei. Daca functia va fi ocupata de Joel Saveuse, seful diviziei Real, optiunile de vanzare ar putea fi reevaluate.

Citeste si:

Cordes a anuntat in octombrie ca nu-si va prelungi contractul cu Metro, care se incheie in octombrie anul urmator, iar surse apropiate situatiei au declarat pentru Reuters ca seful grupului se va retrage probabil in timpul iernii.

De operatiunile Real au fost, de asemenea, interesate si companii de investitii precum Advent, CVC si KKR, dar si retailerul francez Auchan.

De asemenea, Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri din lume, a fost foarte aproape de a finaliza tranzactia prin care urma sa cumpere divizia de hipermarketuri Real Hypermarket, potrivit unor surse wall-street.ro.

Metro are in Romania 25 de magazine Real si 30 de magazine Cash&Carry.