Compania de transport aerian Emirates a comandat 50 de aeronave Boeing 777, pentru 18 miliarde de dolari, subliniind increderea operatorilor aerieni din Golf in economia globala prin cel mai mare contract din istoria grupului american, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Compania de stat din Dubai a aratat ca achizitia are, printre altele, rolul de a reduce costurile cu carburantii, care au redus semnificativ profitul companiei in primul semestru al anului.

"Aceasta comanda reprezinta un punct de cotitura: este cea mai mare comanda, ca valoare in dolari, din istoria Boeing. 777 ne-a servit foarte bine in privinta costurilor, in special de cand pretul carburantilor este foarte ridicat", a declarat seicul Ahmed bin Saeed al Maktoum, presedintele Emirates, intr-o conferinta.

Emirates este cel mai mare client al liniei 777 a Boeing, iar contractul semnat duminica include o optiune de extindere a comenzii cu inca 20 de aeronave pentru alte opt miliarde de dolari, tranzactia avand potentialul de a ajunge astfel la 26 miliarde de dolari.

Boeing a livrat in trimestrul al treilea 127 de aeronave comerciale, dintre care 21 din gama 777, si estimeaza ca volumul din acest an se va ridica la un total de 480 de avioane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri