Directorul general al grupului britanic Lloyds, Antonio Horta-Osorio, a renuntat la bonusul de 2,4 milioane de lire sterline (2,87 milioane de euro) pentru anul trecut, dupa ce lipsit doua luni, din cauza oboselii, dar si a rezultatelor bancii, transmite Reuters.

Horta-Osorio va primi salariul de baza de 1,1 milioane de lire sterline si ar putea in continuare incasa 4,5 milioane de lire sterline printr-un plan pe trei ani.

„Dreptul la bonus ar trebui sa reflecte rezultatele grupului, dar si circumstantele financiare dificile ale multor oameni. De asemenea, recunosc ca absenta mea a avut impact atat in interiorul, cat si in afara bancii, inclusiv asupra actionarilor", a spus el.

Plata bancherilor, mai ales bonusurile, au reprezentat o problema politica in Marea Britanie, dupa ce guvernul a cheltuit 66 de miliarde de lire sterline in 2008 pentru a salva de la faliment Lloyds si RBS.

Actiunile Lloyds au pierdut 60% din valoare anul trecut, iar guvernul de la Londra ar putea avea o pierdere de 12 miliarde de lire pentru paricipatia de 40% la banca, obtinuta in urma unui ajutor financiar de 20 de miliarde de lire.

Sursa foto: http://www.lloydstsb.com.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Opel ofera stimulente de pana la 8.000 euro pentru dieseluri vechi