Aproape 20% dintre angajatorii britanici sunt de parere ca persoanele cu studii medii sau care au renuntat la scoala, lucreaza mai bine decat absolventii de studii universitare, noteaza The Telegraph.

La studiul facut de compania de recrutare Adecco au participat 1000 de companii.

Din spusele managerilor a iesit la iveala ca jumatate dintre absolventii universitari au asteptari nerealiste legate de munca intr-o companie.

O treime dintre angajatori au dezvaluit ca tinerii nu detinut cunostintele si aptitudinile necesare in anumite domenii de activitate.

Studiile universitare nu mai sunt suficiente pentru cadrul actual al pietei de munca. Angajatorii tin cont in prezent mai mult de atitudinea si de personalitatea angajatilor decat de trecutul academic.

Sondajul a prezentat si parerea absolventilor, jumatate dintre ei fiind de acord ca aptitudinile deprinse in sistemul de invatamant nu sunt de ajuns pentru a se integra in campul muncii.

Printre deficientele majore se pot enumera abilitatile interpersonale si competentele in materie de operare a sistemelor informatice.

Ca aspect pozitiv angajatii tineri sunt mai deschisi catre antreprenoriat si sunt mai flexibili in privinta schimbarilor.

Datele Adecco arata ca cel putin o treime din locurile de munca destinate anul acesta proaspetilor absolventi vor fi ocupate de angajati care au deja experienta in campul muncii.

De asemenea standardele scolare sunt deficitare, universitatile axandu-se prea mult pe cercetare in defavoare notiunilor teoretice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia