Femeile din Germania castiga, in medie, cu 20 la suta mai putin decat colegii lor de sex masculin, insa diferenta este mai mica in zonele fostei RDG decat in fosta RFG, potrivit cifrelor publicate marti de Oficiul federal pentru statistica (Destatis), potrivit Rompres.

Potrivit cifrelor oficiale, salariul mediu brut al unei femei din Germania care lucreaza cu norma intrega in sectorul industrial este de 2.539 euro pe luna, cu 20 la suta mai putin decat un salariu de 3.182 euro pe luna pe care il primeste, in medie, un angajat de sex masculin, cauza principala fiind faptul ca barbatii ocupa mai des pozitii ierarhice superioare.

In timp ce in Vestul Germaniei diferenta salariala intre barbati si femei este de aproximativ 20,3 la suta, in Estul tarii diferenta este de doar 11,7 procente, datorita unei "structuri salariale diferite" mostenita de la fosta Republica Democrata Germana (RDG). in plus, in Estul Germaniei numarul femeilor care ocupa functii de responsabilitate este de doua ori mai mare decat in Vest.

Cu toate acestea, Destatis subliniaza ca in 2005 salariul mediu al femeilor a inregistrat un ritm de crestere mai rapid (2,3 procente) decat cel al barbatilor (1,8 la suta), motivul fiind cresterea procentului de femei care ocupa posturi mai bine remunerate.