Potrivit publicatiei citate, cele cinci banci straine interesate de eBanka sunt: UniCredit, Banca Intesa si Banco Popolare di Verona, toate trei din Italia, grupul bancar austriac Raiffeisenbank si HSBC (Marea Britanie). O purtatoare de cuvant de la PPF a refuzat sa confirme identitatea potentialilor cumparatori, insa a reiterat ca eBanka este de vanzare.

Analistii estimeaza ca eBanka are o valoare de aproximativ patru miliarde coroane cehe (96 milioane lire sterline). Institutia bancara ceha are active de aproximativ 17,3 miliarde coroane (413 milioane lire sterline) si aproximativ 115.000 de clienti, marea majoritate fiind persoane tinere si firme mici si mijlocii interesate de serviciile bancare prin Internet oferite de eBanka. Anul trecut mica banca ceha a relizat un profit net de 10,5 milioane coroane cehe.
       
Daca UniCredit si Raiffeisenbank sunt orientati cu precadere spre Europa Centrala si de Est, in schimb grupul bancar britanic HSBC, numarul trei la nivel mondial, este deosebit de activ pe piata asiatica. HSBC are aproximativ 250.000 de angajati in 77 de tari din Europa, regiunea Asia-Pacific, America, Orientul Mijlociu si Africa.