Grupul bancar italian UniCredit SpA intenţionează să investească un miliard de euro pentru a-şi construi un campus în Milano, care va include şi noul său cartier general şi va aduce sub acelaşi acoperiş angajaţii care în prezent sunt răspândiţi în două turnuri şi alte clădiri de birouri din centrul financiar al Italiei, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Noile fonduri se vor adăuga celor aproximativ 500 de milioane de euro pe care UniCredit le-a cheltuit pentru a achiziţiona două depouri abandonate din Milano, au dezvăluit sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. În luna decembrie a anului trecut, UniCredit a achiziţionat teren în zona cunoscută sub denumirea de "Scalo Farini", care ar urma să devină unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din Milano.

O parte din suprafaţa de teren de 620.000 de metri pătraţi ar urma să găzduiască campusul băncii italiene, în timp ce alte părţi vor fi dezvoltate în scopuri diferite. UniCredit este singurul investitor în acest proiect. O parte din banii pe care banca are de gând să îi investească vor merge spre recuperarea zonei şi pregătirea ei pentru dezvoltare, au precizat sursele.

UniCredit se alătură altor bănci care au decis să deţină propriile clădiri principale în loc să le închirieze, o tendinţă care este susţinută de modificările contabile care fac proprietatea mai convenabilă. Noul sediu central, care va fi conceput având în vedere sustenabilitatea şi flexibilitatea muncii post-pandemie, va permite UniCredit să diminueze cu 30% costurile anuale cu managementul clădirilor sale din Milano, au dezvăluit sursele.

În întreaga Europă băncile caută clădiri mai sustenabile pentru a-i convinge pe angajaţi să revină la birou, graţie unor sedii centrale moderne şi atractive. În Londra, grupul bancar HSBC Holdings Plc şi cabinetul de avocatură Clifford Chance au de gând să renunţe la o parte din turnurile lor din cartierul financiar Canary Wharf pentru clădiri de birouri mai mici amplasate mai aproape de centrul oraşului.

Sursele citate de Bloomberg au mai spus că noul campus al UniCredit va include şi apartamente pentru angajaţii care nu locuiesc în Milano. Banca italiană intenţionează să finalizeze proiectul până în 2030, ceea ce i-ar permite să pună capăt unor contracte de închiriere care o costă peste 40 de milioane de euro pentru cele trei turnuri din Piazza Gae Aulenti din Milano. În plus, UniCredit îi va muta în noul sediu şi pe angajaţii care lucrează în prezent într-o clădire din zona Lampugnano, precum şi în alte clădiri de birouri mai mici din centrul financiar al Italiei.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri