Franta a imprumutat luni aproape 6 miliarde de euro, pentru prima data la randamente negative, dupa o licitatie similara in care Germania a inregistrat un nou record al randamentelor negative.
Trezoreria Frantei a vandut titluri pe 13 saptamani la -0,005%, iar pe sase luni la -0,006%, in timp ce titlurile cu scadenta la 50 de saptamani au avut un randament pozitiv, de 0,013%, potrivit cotidianului The Guardian citat de Mediafax.

Licitatia de titluri a Frantei este un nou semn ca investitorii prefera siguranta in locul profitabilitatii, iar pietele financiare nu functioneaza normal.

Franta s-a alaturat, astfel, unui club restrans de state europene care s-au imprumutat la randamente negative, Germania, Olanda si Danemarca.

Germania a vandut luni obligatiuni pe sase luni de 3,29 miliarde euro la un randament negativ record de 0,034%, investitorii platind statul german pentru a detine datoria pe termen scurt a tarii.

Un randament negativ inseamna ca investitorul a platit efectiv mai mult decat valoarea nominala, chiar si dupa ce este luat in calcul impactul inflatiei.

Germania este perceputa ca tara cu cea mai solida economie din zona euro, iar in momente de nesiguranta pe pietele financiare investitorii se orienteaza catre plasamentele sigure, precum obligatiunile germane. Franta este a doua mare economie a zonei euro.

Randamentele obligatiunilor pe zece ani ale Spaniei si Italiei au crescut luni, ca urmare a aversiunii fata de risc inainte unei reuniuni a ministrilor de Finante din zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri