Grupul farmaceutic Roche a prezentat rezultatele pe care le-a obtinut in primul trimestru al acestui an, cand vanzarile sale au crescut cu 22% (15% in moneda locala) fata de perioada similara din 2005 si au ajuns la 9,83 miliarde franci de elvetieni (6,34 miliarde de euro), informeaza Rompres.

Divizia care a favorizat cel mai mult evolutia companiei a fost cea de medicamente care, cu o crestere a vanzarilor de 26% (19% in moneda locala), a inregistrat incasari de 7,739 miliarde de franci (4,99 miliarde de euro).

Grupul elvetian a explicat ca aceasta crestere inregistrata de divizia de medicamente se datoreaza in mare masura vanzarilor de medicamente impotriva cancerului, care s-au majorat cu 52 % in perioada ianuarie-martie, precum si a antiviralului Tamiflu, care a inregistrat cresteri de 37%.. Tamiflu este considerat medicamentul cel mai eficient pentru tratamentul gripei aviare la oameni, iar o serie de guverne dispun deja de rezerve de milioane de doze, in timp ce altele asteapta sa le fie satisfacute comenzile.

In ceea ce priveste previziunile pentru 2006, grupul a semnalat ca, in cazul in care nu apar evenimente neprevazute, preconizeaza ca cifra sa de afaceri si profitul vor fi superioare celor obtinute in 2005, cand acestea au fost de 22,91 miliarde de euro, respectiv 4,342 miliarde de euro.