Autoritatile din orasul suedez Soderhamn au luat decizia de a "plati" tinerii sa-si caute locuri de munca in Norvegia, in incercarea de a reduce rata somajului aflata in crestere puternica in cadrul acestei categorii de varsta, potrivit presei britanice.

Potrivit unui program organizat de autoritatile din Soderhamn si biroul national pentru ocuparea fortei de munca, orice persoana cu varsta intre 18 si 28 de ani poate participa la "Calatoria pentru un loc de munca" la Oslo, capitala Norvegiei, scrie cotidianul The Telegraph, citat de Mediafax.

Cei care se inscriu primesc un bilet gratuit pana la Oslo si au asigurata cazarea timp de o luna, costurile fiind acoperite de autoritatile locale din Soderhamn. Programul include si oferirea de sprijin in capitala Norvegiei pentru gasirea unei slujbe.

"Aveam o rata a somajului in randul tinerilor de peste 25%, asa ca trebuia sa facem ceva. Cautarea unui loc de munca in Norvegia a fost tot timpul populara in randul tinerilor, dar in unele cazuri cand vor sa plece nu stiu cum sa procedeze pentru a gasi o slujba sau cazare", a declarat Magus Nilsen, responsabil de implementarea proiectului.

Pana in prezent, circa 100 de persoane au decis sa foloseasca programul pentru a pleca din Soderhamn, oras cu 12.000 de locuitori situat la 250 de kilometri la nord de Stockholm.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Companii vin in vizita in Norvegia pentru a studia un viitor fara benzinarii
Setari Cookie-uri