Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet sambata dimineata in urma unui bombardament israelian, a anuntat Guvernul Hamas, relateaza AFP.

O alta lovitura aeriana a distrus casa unui oficial Hamas, in tabara de refugiati de la Jabalia, in nordul Fasiei Gaza, ranind cel putin 35 de persoane, au anuntat surse medicale, scrie Mediafax.

"Cartierul general al Cabinetului a fost vizat de patru lovituri, iar Guvernul subliniaza ca isi mentine pozitia si se afla alaturi de poporul sau", a anuntat Guvernul intr-un comunicat, in a patra zi a ofensivei "Pilon de Aparare" lansata de catre Israel.

Cladirea, situata in cartierul Nasser din orasul Gaza, este distrusa aproape complet, potrivit unor martori si oficiali din cadrul Hamas.

"Cartierul general a fost distrus complet, iar case din vecinatate au fost avariate in urma bombardamentului barbar al Israelului", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul miscarii islamiste palestinene.

Armata israeliana "a vizat cartierul general (al sefului Guvernului Hamas) Ismail Haniyeh, la Gaza", a confirmat pentru AFP un purtator de cuvant al armatei.

"In ultimele sase ore, armata israeiana a vizat 85 de noi tinte teroriste", a precizat armata intr-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter.

Vineri dimineata, Haniyeh si mai multi membri ai Cabinetului sau s-au reunit in fata acestei cladiri pentru a-l primi pe premierul egipteam Hisham Qandil, in cursul unui scurte vizite la Gaza.

In tabara de refugiati de la Jabalia, o lovitura israeliana a vizat casa ministrului de Interne Ibrahim Salah, potrivit lui Adham Abu Selmiya, un purtator de cuvant al serviciilor de salvare. Echipe de salvatori cautau in continuare eventuale victime printre ruinele casei, a adaugat el.

Aceasta noua lovitura a avut loc dupa ce armata israeliana a continuat raidurile sangeroase, vineri, si dupa ce rachete lansate din Fasia Gaza au vizat Tel Aviv si, pentru prima data, Ierusalimul.

In total, aproximativ 30 de palestinieni au fost ucisi, iar alti aproximativ 280 raniti, in decurs de trei zile, a anuntat vineri seara un purtator de cuvant al serviciilor de sanatate Hamas. Trei israelieni au fost ucisi joi, in urma unui tir cu racheta lansat asupra sudului Israelului de pe teritoriul Fasiei Gaza.

In fata persistentei tirurilor de rachete, Guvernul israelian a autorizat vineri seara mobilizarea a 75.000 de rezervisti din cadrul armatei, la finalul unei reuniuni, la Tel Aviv, a Cabinetului de Securitate, prezidat de catre premierul Benjamin Netanyahu, potrivit televiziunii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Peste 10.000 de turisti la Tel Aviv, cu ocazia Eurovisionului